Om oss

Reumatikerförbundet Orust finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har 83 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Reumatikerföreningen Orust bildades år 1974.

I november 2014 firade vi 40-årsjubileum.

Föreningen ingår i Reumatikerförbundet, distriktet Bohuslän och följer dess stadgar.

Reumatikerföreningen Orust verkar för att:

• reumatiker ges goda levnadsförhållande.
  • forskningen kring de reumatiska sjukdomarna ökas.
  • vård- och rehabiliteringsinsatser ökar för reumatiker.
  • få en större insikt om reumatiska sjukdomar i sammhället.
  • påverka de lokala beslutsfattarna.
  • vara en samlingspunkt.

Få en aktivare förening och försöka nå de passiva medlemmarna.

Reumatikerföreningen Orust har en verksamhetslokal på Stenshult, där vi har kursverksamheter och styrelsemöten.
Våra medlemsmöten har vi även på Kaprifolgården i Henån, i en lokal som anpassas efter antalet mötesdeltagare.

Kontakta någon i styrelsen eller Reumatikerförbundet om du vill bli medlem.

Bli medlem - tillsammans är vi starka!

Kontakta oss för mer information!

50 000 starka skäl att bli medlem

Bli medlem!